ساندویچ پانل به عنوان یکی از مصالح مدرن در ساختمان سازی شناخته می شود؛ وزن ساندویچ پانل به نسبت سایر مصالح ساختمانی سبکتر است.
ساندویچ پانل ها بر خلاف وزن سبک شان، ایمنی بسیار بالایی برای ساختمان به همراه دارند و از این رو انتخابی مناسب برای ساخت در انواع کاربری به حساب می آیند.
وزن ساندویچ پانل بر چه میزانی حساب می شود؟
وزن ساندویچ پانل ها را بر اساس مترمربع تعریف میکنند؛ بخش عمده ای از وزن ساندویچ پنلها وابسته به نوع ورقه آلیاژ به کار رفته در آن است؛ به طور میانگین میتوان گفت: وزن متوسط پانلهای مختلف بین ۸ تا ۱۲ کیلوگرم است.
عوامل تأثیرگذار بر وزن این ورقههای عایق نیز شامل مواردی از جمله کاربری ساندویچ پانل (سقفی و دیواری)، جنس ورقه فلزی به کار رفته و ساختار ساندویچ پانل است.
وزن هر متر مربع ساندویچ پانل چقدر است؟
وزن هر متر مربع ساندویچ پانل به دلیل وجود لایههای عایق میانی سبک، به میزان قابل توجهی کمتر از وزن سایر مصالح ساختمانی است. این وزن معمولاً در محدوده ۸ تا ۱۰ کیلوگرم بر متر مربع قرار دارد. در زیر جزئیاتی از این موارد را می بینید:
وزن هر متر مربع ساندویچ پانل دیواری
- ساندویچ پانل دیواری با ضخامت ۴ سانتی متری به عرض مفید ۹۳ سانتیمتری: ۹۷۵۰gr
- ساندویچ پانل دیواری با ضخامت ۵ سانتی متری به عرض مفید ۹۳ سانتیمتری: ۹۹۵۰gr
وزن هر متر مربع ساندویچ پانل سقفی
- ساندویچ پانل سقفی با ضخامت ۴ سانتی متری به عرض مفید ۱ متر: ۱۱۳9۰gr
- ساندویچ پانل سقفی با ضخامت ۵ سانتی متری به عرض مفید ۱ متر: ۱۱۶9۰gr
تأثیر ضخامت بر وزن ساندویچ پانل
به طور کلی ضخامت ساندویچ پانل بین ۲ تا ۲۵ سانتیمتر متغیر است که البته ساندویچ پنلهای تولید شده در ایران ضخامتی بین ۴ تا ۱۰ سانتیمتر را دارند و هرچقدر که ضخامت، طول و عرض یک صفحه پانل بیشتر باشد وزن آن نیز به تبع بالاتر خواهد بود.
تأثیر وزن ساندویچ پنل بر سازه
در بسیاری از پروژههای ساخت و ساز، به دلیل سبک بودن و ویژگیهای عایق مطلوب، از ساندویچ پانل به عنوان یک جزء کلیدی در ساختمانسازی برای دیوارها، سقفها، فونداسیون، و سایر بخشها استفاده میشود و این نشان دهنده اهمیت وزن ساندویچ پانل در ساخت و ساز است.
این استفاده میتواند منجر به کاهش چشمگیر وزن نهایی سازه شود، که ممکن است به ۸ تا ۱۰ برابر کاهش یابد. این نکته نشاندهنده اهمیت بیشتر استفاده از این ورقههای عایق در صنعت ساختمان است.
وزن ساندویچ پنل و کیفیت آن
برخی به اشتباه تصور می کنند که وزن ساندویچ پانل سبب کاهش کیفیت سازه های برپا شده با این نوع مصالح خواهد شد، در حالی که چنین نیست.
به عبارتی دیگر استحکام این ساندویچ پانلها هیچگونه تعارضی با وزن سبک آنها ندارد. در واقع، با ترکیب سه لایه، ایجاد یک ساختار مستحکم، و استفاده از جنس لایههای فلزی و عایقها، آنها به گونهای طراحی شدهاند که همچنان که سبک هستند، مقاومت بیشتری نسبت به خوردگی، فشار، ضربه، خراش، و دیگر عوامل داشته باشند.
به طور کلی ضخامت ساندویچ پانل بین ۲ تا ۲۵ سانتیمتر متغیر است که البته ساندویچ پنلهای تولید شده در ایران ضخامتی بین ۴ تا ۱۰ سانتیمتر را دارند و هرچقدر که ضخامت، طول و عرض یک صفحه پانل بیشتر باشد وزن آن نیز به تبع بالاتر خواهد بود.
کاربردهای ساندویچ پانل بر اساس وزن
اگرچه وزن ساندویچ پانل پایین به نظر می رسد ولی یکی از مشخصات اصلی پانل مقاومت در برابر ضربه است. باوجود وزن بسیار سبک آن، مقاومت بالایی در برابر ضربه و نیروهای فشاری دارد. همچنین بدلیل استفاده از ورق های آلوزینک (Aluzinc) و آلومینیوم، در شرایط جوی نامناسب نیز بسیار مقاوم و پایدار است.
در ادامه برخی از کاربردهای ساندویچ پانل را مشاهده می کنید:
- ساخت انواع کانکس و خانه های پیش ساخته
- ساخت اتاق های سردخانه ای ثابت و متحرک
- ساخت سالن های ورزشی و سازه های صنعتی
- ساخت دیواره و سقف سوله و انبارها
- ساخت اتاق های ایزوله و بیمارستان های سیار
نکته پایانی
در این مطلب به وزن ساندویچ پانل پرداختیم؛ ساندویچ پانل ها در موارد بسیاری از جمله ساخت سوله و انبار و همچنین کلین روم ها و بسیاری موارد گسترده تر کاربرد دارند.
شما می توانید برای خرید بهترین و با کیفیت ترین ساندویچ پانل ها و دریافت پیش فاکتور در وبسایت کبیر متال درخواست خود را ثبت کنید.